За мен

Открийте своя баланс в храненето

Аз съм Владимира и съм сертифициран нутриционист. Завърших специалността си в Германия към ILS (Institut für Lernsysteme).

Как започва моята история?

Моето пътешествие започна отдавна, направи една дълга обиколка и най-накрая завърши с поставянето на началото на това, което всъщност исках да правя от 15-годишна. От малка се интересувах от здравословно хранене, тренирах усилено. За съжаление съм залитала към нездравословни отношения с храната и отношение към себе си. Спомням си как казах на тогавашния си инструктор: “Искам да стана диетолог”, на което той ми отвърна: “Изчакай да пораснеш, дотогава много пъти ще си промениш мнението”. И така, годините си минаваха, завърших Скандинавистика и магистратура Преводач-редактор в СУ “Св. Климент Охридски”, но тази професия някак си не ме удовлетворяваше напълно. Заминах по програма Еразъм в Германия, където изведнъж се оказах откъсната от приятели, семейство и познатата ми среда. Покрай настъпилата тишина около мен, успях да чуя вътрешния си глас, който каза: “Искам да се занимавам със здравословно хранене, да науча повече за него, да помагам на хората да изградят трайни здравословни навици, покрай които отслабването да дойде като нещо естестествено. Но да не е главната цел.” Зад това се криеше и личен мотив, разбира се – като човек, минал през нездравословно отношение с храната, усещах, че призванието ми е да се занимавам именно с това. Вярвам, че ако си достатъчно силен да осъзнаеш и работиш над болката си, може да я трансформираш в своя сила. Та така, в Германия тогава записах специалност Консултант по здравословно хранене (Нутриционист), която завърших 2 години по-късно.

Понастоящем продължавам да се уча и развивам. Тъй като вярвам, че емоциите, съзнанието и храната са неразривно свързани, записах магистратура в Софийски университет “Психология на здравето”.

Насрочи безплатна 15 минутна консултация с мен

Какво е VlaDelicious Nutrition?

VlaDelicious Nutrition е свързан с убеждението ми, че храната ни прави щастливи както физически, така и душевно. Нарочно избягвам да кажа “правилната храна”, тъй като вярвам, че за всеки човек това е субективно понятие. Самата аз като по-малка разделях храната на правилна и грешна, докато не разбрах, че пътят към балансираното хранене не е свързан с подобни ограничения. “Лоша” храна няма, важно е колко приемаме от нея. Или с други думи: дозата прави отровата. 

В тази връзка искам да дам възможност на всеки да открие по нещо за себе си сред рецептите и статиите в сайта. Ще намерите най-разнообразни рецепти, информация и съвети, свързани с храненето; какво съдържат отделни хранителни продукти и как се отразяват на тялото ни; как да извлечем максимална полза от храната, така че да се чувстваме добре в тялото си и да изглеждаме страхотно. А за тези от вас, които искат да вникнат по-навътре в храненето и да изградят трайни здравословни навици, предлагам и индивидуални консултации, посредством които ще ви помагам да постигнете целите си.

Пълноценната храна е пълноценен начин на живот. Продължавам да се уча и трупам знания в областта на здравословното хранене и се убеждавам в силата на храната с всеки изминал ден. Всеки човек може да постигне перфектният баланс за себе си, стига да прояви желание. Моята роля тук е да ви съдействам с каквото мога по пътя. 

“Не живеем, за да ядем, а ядем, за да живеем.”

– Сократ

Последвайте ме