Омръзнало ли ви е да се лутате от една диета на друга? Или пък от неуспешното спазване на хранителен режим?

А може би се опитвате да си броите калориите, за да влезете най-после във форма, но вместо да виждате резултати, само се измъчвате с броене?

Опитвате се да се храните здравословно, но мислите ви продължават да кръжат около сладко и фаст фууд? 

Често се чувствате отпаднали, без тонус, страдате от подуване и дискомфорт? 

Или пък се чудите на какво да вярвате по отношение на здравословното хранене, защото навсякъде има толкова противоречива информация? 

Ако отговорът на някой от тези въпроси е “да”, то бих могла да ви помогна с плавна промяна на хранителните навици, с подбор на правилните хранителни продукти според вашите индивидуални специфики и с поставяне на конкретни и постижими цели, така че да избегнем всякакъв стрес. 

Какво представляват индивидуалните консултации?

По време на консултациите обсъждаме и работим върху Вашите модели на поведение, късаещи храната. Стремим се заедно да изградим един пълноценен начин на хранене, в който да не чувствате лишения и глад. Говорим също и за навиците Ви и какво в тях е редно да се промени, за да изградите балансиран начин на хранене. В хода на работата си Ви давам насоки как постепенно да изградите нови здравословни навици, така че промените в храненето да са трайни. Отслабването идва като приятен страничен ефект, тъй като съвсем целенасочено не Ви карам да се съсредоточавате върху него.

Основни теми, върху които се фокусираме са:

  • Мотивация за промяна

  • Емоционален свят

  • Знание за храни, кое е полезно за мен

  • Елиминиране на стресови фактори

  • Вникване в себе си и осъзнаване на сегашните изградени модели на хранене

Продължителността на консултацията е 1 астрономически час и протича под формата на видео разговор във Вайбър 1 път в седмицата.

Пакети и услуги

Еднократна индивидуална консултация

Първата консултация е ключова, тъй като представлява базата в     съвместната ни работа. По време на първата индивидуална консултация се запознавам с ежедневието,    навиците, предпочитанията и хранителното поведение на клиента. Заедно поставяме целите, към които ще се стремим и разглеждаме мотивацията му. Уговаряме следващи стъпки за действие и давам препоръки относно храненето, навиците и поведението, свързано с храненето.

Цена: 60 лв.

Запази час

Пакет от 3 индивидулани консултации

Ключът към промяната в храненето е поетапното въвеждане на нови модели на поведение. Човек има нужда от време, за да приложи стъпките, обсъдени по време на първата консултация. Единствено така е възможно да изгради нови здравословни навици, които са в основата на балансираното хранене. По време на последващите консултации работим върху прилагането на нововъведенията и върху евентуални проблеми, свързани с това. Едва, когато първите нововъведения са отработени достатъчно добре, пристъпваме към обсъждането на следващите промени. 

Цена: 150 лв.

Запази часове

Пакет от 4 индивидуални консултации + бонус книга с рецепти

В този пакет получавате възможност да закупите пакет от 4 консултации накуп и получавате безплатна е-книга с 40 рецепти, която ще ви вдъхнови за бързи и вкусни рецепти за закуски, салати, основни ястия и десерти.

Цена: 200 лв.

Запази часове

Заплащането става по банков път, след запазване на първи час за консултация и преди провеждането на първата консултация. 

Колебаеш се? Насрочи безплатна 15 минутна консултация с мен!

навици и хранително поведение

Човекът е роб на своите навици. Замислете се за реда си на обличане сутрин. Повечето от нас имаме определена последователност, в която си обличаме дрехите – първо чорапите, после панталоните, блузата и т.н. Обикновено дори не се замисляме за този ред, а просто го спазваме. Свикнали сме така. Сигурна съм, че ще намерите още безброй други примери от ежедневието си, в които извършвате машинално дейности по добре закодирани в подсъзнанието образци. Навиците пестят енергия на организма, защото не го карат да премисля всяко свое действие. Навиците ни дават усещане за сигурност и увереност.

Навиците работят и на пълни обороти в областта на храненето. Любимите ни храни и начинът ни на хранене са се доказали като любими, защото през годините са показали, че радват вкусовите ни рецептори, правят ни доволни и сити.

Смятате ли, че тези образци, закодирани в подсъзнанието, даващи ни сигурност и удоволствие, ще бъдат заменени лесно с други, само, защото сме решили, че са по-здравословни? Естествено, че не.

Именно затова 90% от диетите се провалят и не носят дълготрайни резултати. Диетата изисква пълна промяна на досегашните навици. А това е огромен разход на енергия. В първия момент, в който се наложи да отклоним вниманието си от спазването на диетата – например в ситуация на стрес след лош работен ден – се връщаме към старите си навици.

Моят подход е свързан с поетапна промяна на изградените навици. Тялото има нужда от време да възприеме новия навик, без да се чувства подложено на стрес. Например: работим върху изглаждането на навика за вечерно преяждане пред телевизора с целенасочени техники. Едва след това преминаваме към друг навик.

Защо никъде не става дума за Отслабване?

Нарочно не наблягам на отслабването като основна цел в моите консултации. Защото създава една нездравословна връзка със самия себе си и фиксация единствено върху тази цел. А ако сте прочели откъса за навиците и хранителното поведение, вече ще знаете, че трайната промяна изисква промени на няколко нива, освен просто да се свалят няколко килограма.

Случвало ли ви се да си мислите едно от следните две неща:

1. Просто нямам достатъчно силна воля/дисциплина да отслабна.

2. Няма смисъл на влизам във форма и без това пак ще си върна килограмите.

Това са отрицателни убеждения, които се затвърждават след спазване на провалени диети, където основната цел е именно отславането. И не, нямате слаба воля. Да, имате дисциплина. Проблемът не е във вас, а в грешния подход, който сте имали досега.

Затова аз наблягам на навиците, мотивацията, целите и емоционалното състояние на клиента. Отслабването идва като приятен вторичен ефект.

Знанието е сила и мотивация

Знанието е сила и дава увереност, че човек знае какво прави. Знае какво прави с тялото и със здравето си. Че знае как да подпомогне здравето на цялото си семейство посредством избора на храна. Обратно, незнанието дава усещане за безпомощност и е една от причините толкова хора да се лутат между безсмислени диети.

Диетите са наложени външни правила, които ние не разбираме, защото не са част от нас. Знанието дава почва за промяна отвътре навън. Мотивацията за промяна става съвсем различна.

По време на индивидуалните консултации ще придобиете нови знания за храните, които ще са ви от полза в дългосрочен план, така че да не се чувствате безпомощни и зависими от чужди съвети.

ПП: Не съм лекар и нямам право да поставям диагнози, да предписвам лекарства или да изготвям хранителни режими на хора с диагнози. Мога да давам препоръки, свързани единствено с превенцията на заболявания. 

Последвай ме