Протеинови триъгълници с броколи

На всеки се случва да огладнее рязко.

Често в този момент сме на работа и правим най-удобното и бързо нещо – отиваме до близката вендинг машина в офиса и си взимаме вафла или нещо подобно 🍫 В резултат на това кръвната захар се покачва много бързо и после още по-бързо пада. Така ставаме двойно по-гладни, отколкото сме били преди това и започваме да мислим единствено какво още може да изядем. В подобни състояния “на живот и смърт” човек грабва каквато храна му попадне в ръцете – нали инстинктът ни е да оцелеем. За съжаление обикновеното “грабнато” е пак вид фаст фууд, тъй като е най-достъпно и бързо. А всички знаем, че фаст фууда не е добра опция нито за външния ни вид, нито за здравето ни. По този начин лесно може да се завърти един порочен кръг, от който после трудно се излиза.

Затова ще ви предложа тези вкусни протеинови хапки като алтернативен вариант на вафлите от офисната вендинг машина. Стават за нула време и може да си направите по-голямо количество, за да си ги взимате за из път следващите няколко дни. Хапките за изключително богати на протеин, което спомага за трайно засищане.

Рецепта за 20 хапки:
– 1 броколи
– 200 гр бадемов протеин
– 50 гр сусам
– сол

Ако искате да добавите и месо към хапките:
– 150 гр. телешка кайма

 

Начин на приготвяне:
Сварете броколито и след това го намачкайте с вилица на пюре. Добавете останалите съставки и смесете всичко добре. Намажете тавата, в която ще печете предварително с малко мазнина, за да не залепнат хапките. Оформете сместа на триъгълници и ги поставете в тавичката. Печете на 180 градуса за около 30-40 минути. Може да сервирате с горчица или друг предпочитан от вас сос.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *