Райска закуска с райска ябълка

Удоволствието от храната се усилва, когато сами сме я приготвили 😋

Още по-хубаво става, когато се окаже, че храната е мултифункционална – т.е става за ядене на всякакви места. Един от големите проблеми на забързаното ежедневие е, че често хапваме нещо набързо, без да обръщаме внимание на качеството. Целта ми с рецепти като тази е да ви покажа, че има алтернативи на тестените изделия и вафлите, които бързо изяждаме, бързайки да не закъснеем за работа.

 

В случая закуската е приготвена в чаша. Друг вариант е да вземете някой изоставен по шкафовете празен буркан, който не сте оползоторили за направата на зимнина. Така лесно ще може да вземете десерта в офиса и да го изядете на спокойствие.

Съставки за 1 чаша:
– 1 голяма райска ябълка
– 100 гр амарант
– 50 гр ленено семе
– 20 гр кокосови стърготини

На мен ми беше достатъчно ароматно без да добавям подсладител, но ако обичате да ви е по-сладко, може да добавите подсладител по ваш вкус на амаранта.

Начин на приготвяне:

Сварете амаранта за около 20 мин. Нарежете райската ябълка на тънки резенчета и наредете няколко на дъното на чашата. Започнете да редите съставките отгоре по пластове: първо сварения амарант, после пак няколко резенчета от плода, след това лененето семе, после пак райска ябълка, кокосовите стърготини, райска ябълка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *