Какаов пудинг с кокос

Какъв ще е денят ни зависи до голяма степен от сутринта.

Хубавата закуска има огромно значение за добрия тонус и за по-добро справяне с напрегнати ситуации и стрес през останалата част от деня.

Един от често срещаните проблеми е: “Бързам сутрин да се оправя за работа/да подготвя децата за училище и нямам време за сложни приготовления на храна“.
В резултат прибягваме до готови тестени и захарни изделия, които не засищат трайно и не носят стойностни хранителни вещества на тялото. Един кроасан с шоколад носи единствено “празни калории” на организма и води до рязко покачване и впоследствие рязко спадане на кръвната захар. Подобни резки колебания в нивата на кръвната захар водят до внезапни пристъпи на глад и опустошаване на първото нещо, което ни попадне в полезрението.

Моето предложение: какао пудинг с кокос, който засища дълготрайно и съчетава в оптимално съотношение полезни мазнини (кокос+лешници) и умерено количество въглехидрати (банан).

Лесен е за приготвяне: може да направите какаовата основа от предната вечер и да я оставите в хладилника до сутринта. Така хем ще спестите време, хем пудингът ще има предостатъчно време да стегне.

Съставки за 1:
– 1 банан
– 2 СЛ чиа
– 1 СЛ какао (неподсладено)
– 200 мл кокосово мляко (гъсто, 17%)
– 1/2 ЧЛ есенция ванилия
– кокосови стърготини
– 7-8 лешника

Начин на приготвяне:

1️. Блендирайте какаото, чиата, банана, ванилията и кокосовото мляко. Сипете го в чаша и оставете да стегне 10-15 мин в хладилник.
2️. Отгоре добавете кокосовите стърготини и лешниците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *